Приложения на слънчевите водно-отоплителни системи в домакинството и за подпомагане на отоплението

Ефективността и бързата възращаемост на инвестираните в слъчевите системи средства се определя както от целогодишното ползване на една система или от интензивността на експлоатирането и така и от широкоспектърното и приложение. Затова ние ви предлагаме още някои приложения на слънчевите инсталации. Искаме да Ви уверим, че ние притежаваме опита, компетентността и добрата воля да ви дадем съвет доколко и как да инвестирате. Ние споделяме с вас възможностите, а заедно избираме най-разумнта за вас, вашите цели и нужди инсталация.

Какви са различните приложения на слънчевите-водно отоплителни системи?

Топлата вода от соларната инсталцаия може да се използва както е показано на схемата и в домакинството при съдомиялни машини и перални. Това е възможно благодарение на смесително устройство, инсталирано на изхода за топлата вода на домашната слънчева система което контролира температурата на топлата вода така, че тя да не надвишава 60°C - достатъчно условие за да се използва при входа на съдомиляни и перални машини и значително да спестява от електроенергията, която е необходмима за заграването на водата вътре в самите уреди.
Слънчевите колектори не само осигуряват 100% топлата вода през около половин година, но и предпазват дома ви в горещите летни дни. Колекторът отразява слънчеви лъчи и защитава къщата от горещината.

Ефективни през преходните сезони

Слънчевите системи могат успешно да подпомогнат отоплението на вашето жилище през преходните периоди-пролет,есен и слънчевите зимни дни. За да изчислите приблизително каква колекторна площ е необходима за еднофамилна къща с висока енергийна ефективност(добра топлоизолация, качествена дограма и т.н.)към необходимата колекторна площ за топла вода да се прибавят 1-2 м² колекторна площ на всеки 10 м² отопляема обитаема площ.